Kayalı Anadolu Lisesi

WEB https://kayalial.meb.k12.tr
Adres : Kayalı Mh. 135364 Sk. No5 Karapınar/KONYA
VİZYON : Kendi geleneğini oluşturmuş, eğitim ve öğretimdeki kalitesi ile mutlu yarınlara açılan model bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Kendisine emanet edilen cumhuriyeti, çağdaş uygarlığın üzerine taşımaya azimli, çağın sınırlarını zorlayan, öğrenmeyi öğrenme davranışını kendisine felsefe edinmiş, toplumsal değerlere saygılı fertler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :tam gün
Saatler : 08.30 - 15.50
Servis : yok
Ulaşım : Öğretmenler kendi araçlarıyla ulaşımı sağlamaktadır. Ders programlarının uygunluğuna göre öğretmenlerimiz birbirlerinin araçlarıyla dönüşümlü olarak okula gelip gitmektedirler.
Yerleşim Yeri : Kayalı Mah. büyük şehir yasası öncesinde belediyelik olup yaklaşık 5000 nüfuslu bir mahalledir. Bu yerleşim yerinde okulumuz haricinde ilk ve ortaokul, ayrıca bakkal ve sağlık ocağı bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Karapınar ilçesine 25 km uzaklıktadır. Konya il merkezi ile Karapınar ilçe merkezi arası ise 90 km´dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Ortalama %40 ile %55 arası.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda açık ve kapalı spor alanları bulunduğu için öğrencilerimiz her mevsim spor faaliyeti yapabilmektedirler. Okul içi ve ilçedeki turnuvalara yeri geldikçe katılmaktadırlar.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Öğretmenlerimizin ilk kez hazırladıkları 'Erken Okul Terkini Önlemede Ders Dışı Etkinlikler'isimli Erasmus+ projesi Ulusal Ajans tarafından onaylanmış ve öğretmenlerimiz yerinde gözlem yapmak için iki grup halinde Almanya'ya gitmişlerdir. Proje çalışmalarımız devam edecektir.